Clicks79
hu.news
1

Zöldség: Az új ír püspök "papnőket" akar

A 62 éves Gerard Nash atya, akit Ferenc pápa június 11-én nevezett ki az írországi Ferns püspökévé, "támogatja" (az érvénytelenül felszentelt) női papokat.

Ferns püspöke Wexfordban lakik, székesegyháza Enniscorthyban van. Nash a ClareChampion.ie lapnak (június 19) azt mondta, hogy "a legtöbb" ír püspök a jegyzőkönyvek szerint arra törekszik, hogy a papság olyan "befogadó legyen, amilyennek (nem kellene) lennie kell".

Nash úgy véli, hogy az az "elképzelés", miszerint az egyház szolgálata és kormányzása kizárólag férfiakból áll - ahogyan azt valójában Krisztus akarta - "teljesen téves". Megfogadja, hogy "a változás mellett fog kiállni" (a rosszabbik irányba), és ezt "előrelépésnek" nevezi, miközben ez valójában visszatérés egy pogány papsághoz, amely elszakadt Krisztus valódi személyétől. Az elmúlt három évben Nash embereket képzett ki katekézisoktatásra és más pasztorális szolgálatra, többségükben nőket.

A távozó Ferns püspök melegen üdvözölte Nash kinevezését. Egy magas rangú dublini pap az interneten ezt írta Nash kinevezéséről: "Egy újabb középszerűség. Egy újabb zöldség a püspöki fazékban". Ferenc pápa az ilyen kinevezésekkel az egyház hanyatlását alakítja egy újabb évtizedre és azon túlra.

#newsGytarcoexd

francesco69
Remélem Szent Patrik a pásztorbottal elveri!