Clicks41
sl.news

De Mattei proti Viganòju: Zakaj ni zgolj preprosto zavrnili njegovih idej?

Rimski zgodovinar Roberto de Mattei težko premaguje zaskrbljenost nad osebnostjo nadškofa Viganòja.

"Skrbi me določena teorija zarote, ki jo je nadškof Viganò uporabil za vsiljevanje pripovedi brez racionalnih temeljev," je zapisal na CorrispondenzaRomana.it (30. junija). Viganò mu lahko očita, da ta zanika zaroto.

De Mattei, promotor cepljenja proti Covidu, se prav tako boji, da se nadškof Viganò uporablja za promocijo "religije proti cepljenju (anti-vax)".
Dodaja: "Kdor zavrača vero proti cepljenju, za to osebo je pripravljena ekskomunikacija."
V resničnem svetu je ravno nasprotno: »religija cepljenja« ekskomunicira tiste, ki zavračajo vero v cepljenje.

Na videz z resnimi besedami de Mattei nakaže, da obstaja zahteva, "da se nadškofu Viganu zaupa odrešujoče poslanstvo v Cerkvi", in Vigana krivi za njegove drzne izjave proti Frančišku. Ponavlja svojo teorijo zarote, da so stališča Viganòja "rezultat določene manipulacije", čeprav je Viganò to odločno zanikal.

De Mattei pri tem celo obrača Viganove besede, češ da se je Frančišek obdal s "čarobnim krogom perverznežev" in izjave usmerja proti Viganu, čeprav Viganò - v nasprotju s Frančiškom - nikoli ni branil sprevrženosti.

Na začetku svojega članka de Mattei pravilno kritizira dejstvo, da danes "resnica postaja personalizirana". Zakaj torej ni preprosto zavrnili Viganovih idej?

Slika: Roberto de Mattei, #newsLxnmozdiax