Clicks237
hr.news

Biskupi vrše pritisak na cjepiva dok katolički liječnici upozoravaju

Nekoliko dana nakon što je katolička udruga liječnika pozvala Kenijce da izbjegavaju cjepiva protiv Covida-19, biskupi u zemlji nazvali su cjepiva "činom dobročinstva", izvještava TheTablet.co.uk (10. ožujka).

Nadbiskup Kisumua Philip Anyolo, predsjednik kenijskih biskupa, vjeruje da "opće dobro poziva na cijepljenje". Biskupi će staviti na raspolaganje mrežu zdravstvenih ustanova Crkve kako bi podržali uvođenje cjepiva.

Početkom ožujka Kenijsko udruženje katoličkih liječnika s oko 1.000 članova, na čelu s dr. Stephenom Karanjom, nazvalo je cjepiva nepotrebnim i eksperimentalnim: "Važno je cijelo vrijeme imati na umu riječi Billa Gatesa da je svijet prenapučen i da neće se vratiti u normalu dok se većina svjetske populacije ne cijepi."

Karanja je istaknuo da Gates nije liječnik: "Čini se da je Gates uložio nešto što zahtijeva cijepljenje cijelog svijeta da bi uspio. Koja je (bila) investicija ostaje pitanje od milijun dolara".

Nadbiskup Anyolo usprotivio se da katolički liječnici ne mogu i ne smiju navodno govoriti u ime Katoličke crkve. Međutim, prema načelu supsidijarnosti, u pogledu cjepiva, katolički liječnici govore više u ime Crkve nego katolički biskupi.

Slika: © Tim Reckmann, CC BY-NC, #newsWqcjzjlzjh