Clicks177
hr.news

Gibson podržava otpuštene svećenike: "Biskupi su hrpa najamnika"

Mel Gibson podržao je 10. rujna u Chicagu skup krunice "Koalicije za otpuštene svećenike" uključujući "suspendiranog" oca Jamesa Altmana.

Biskupi koji progone svoje svećenike toleriraju svaku vrstu besmislica, osudio je Gibson, "ali ako jedan od njihovih svećenika izgovori nešto što nalikuje pravovjerju, oni stupaju u akciju" i "otjeraju ga iz službe".

Gibson ovo naziva "bijelim mučeništvom" i znakom "vrlo duboke bolesti Crkve". Slaže se s istinitošću nadbiskupa Vigana da je bijeda započela promašenim Drugim vatikanskim saborom.

Kad je Gibson želio podršku za svoju "Pasiju" 2004. godine, obratio se američkim biskupima: "Ti ljudi nisu mogli pobjeći od mene dovoljno brzo i svi osim njih nekoliko okrenuli su mi leđa." Na ovaj su način otkrili kakvi su: "prilično nepromišljena gomila - i ne čini se da se išta promijenilo".

Gibson se sjeća dobrih, starih svećenika koje su 70-ih godina prošlog stoljeća biskupi progonili jer su vidjeli štetu koju je nanosila Nova liturgija i besmislene promjene Drugog Vatikana, pa su poduzeli mjere.

Unatoč činjenici da je "prilično grešan", Gibson tvrdi da zna "razliku između pastira i najamnika" dodavši da "misli kako je velika većina ovih biskupa samo hrpa najamnika".

#newsDdeidzuzke