Clicks170
hr.news

Žena ili kompetencija? Kelnski kardinal učinio "revolucionarno" imenovanje

Potučeni kelnski kardinal, Rainer Woelki angažirao je Carmen Breuckmann-Giertz (46) kao novu voditeljicu smjera za oblikovanje svećenika i đakona, počevši od 1. lipnja.

Nejasno je koji će točno biti zadatak Breuckmann-Giertz. Woelki, koji je mjesecima žrtva medijskog progona pa sada pokušava sve kako bi spasio svoju kožu, govorio je o "jedinstvenom" doprinosu. Žene u vodstvu - [a ne kompetencija] - njegova su "velika briga već dugo vremena".

Carmen je udana za kelnskog đakona Thorstena Giertza. Imaju jednog sina. Suprug radi za generalnog vikara i odgovoran je za raspored svećenika. Carmen je učinkovito djelovala u pokretu hospicija usmjeravajući se na palijaciju neizlječivih bolesnika. Također se borila protiv eutanazije.

Na de.gloria.tv korisnici su izrazili tri zabrinutosti u vezi s njom. Prvo, da će se o sudbini svećenika u Kölnu sada odlučivati u kući obitelji Giertz jer oboje sada rade na istom području. Drugo, njenim je predstavljanjem "Meppener Tagespost" u mini suknji, međutim, dostigla kanonsku dob. Treće, njezin odgovor na pitanje koja je vjerovanja o smrti bacila pretjerano, "Stara doktrina odvajanja tijela i duše" (Trauer-Teilen.blog, 25. rujna 2020.).

Postavlja se pitanje koju je alternativu pronašla u ovom zdravorazumnom učenju.

#newsKegotuvqgm