Clicks293
hr.news

Pametni nadbiskup Alecka predlaže "blagoslivljanje" homoseksualaca kad dovode na krštenje "svoje dijete"

Vatikanovo odbijanje homoseksualnih "blagoslova" odnosi se samo na bračni blagoslov koji javno priznaje zajednicu kao sakramentalnu, brizbanski nadbiskup Mark Coleridge (72) umanjio je važnost odbijanja na Twitteru (31. ožujka).

Coleridge svodi na "istinu" da bračni blagoslov ima precizan oblik i funkciju u Crkvi.

Stoga bi se "mogao na primjer blagosloviti istospolni par koji je doveo dijete na krštenje ili na misu u školu koju je pohađalo njihovo dijete", a da pritom ne ponudi "sakramentalni bračni blagoslov". Budući da ionako sve ide u Novus Ordo i može se koristiti bilo koja formula, Coleridgeov prijedlog je čisto ispiranje očiju.

Mnoge zajednice nisu sakramentalne, ali "to ne znači da su bezvrijedne, grešne ili ne mogu imati ikakav blagoslov", filozofira Coleridge. To je istina, ali homoseksualne veze ne mogu biti blagoslovljene upravo zato što su grešne.

Coleridge postavlja pitanje "vidimo li u ovom ili onom sjedinjenju znakove Duha Svetoga". To se, u slučaju homoseksualnih veza, mora isključiti sve dok pod "Duhom Svetim" podrazumijevamo isti "Duh Sveti" kojeg spominju Krist i Biblija.

Slika: Mark Coleridge © Lawrence OP, CC BY-NC-ND, #newsThbvgtlaem