Clicks332
hr.news

Scalfari: Budalasti Franjo ponovo je otišao na ispovijed

Franjo (83) je ponovno dobio oprost od anti-crkvenog novinara Eugenia Scalfarija (96) koji ga je toliko puta osramotio.

Kao i Franjo, i Scalfari je uvijek bio na strani onih na vlasti. Bio je član Fašističke stranke i glavni urednik Roma Fascista. Nakon rata, brzo se oženio židovkom. Novcem dvojice socijalističkih oligarha osnovao je tjedni list lažnih vijesti.

Scalfari je 1. kolovoza na Repubblica.it obavijestio da se 30. srpnja u Santa Marti susreo s Franjom na gotovo sat vremena - dok Franjo istodobno nema vremena za svoje kardinale. Bezbožnik Franju nastavlja zvati "našim Papom", čak i "Njegovom svetošću".

Rugajući se Franji, Scalfari piše kako je Franjo "posljednjih mjeseci" otkrio problem "zemaljske klime". Franjina klimatska enciklika datira iz svibnja 2015. godine.

Scalfari otkriva da su od svog sastanka razmijenili mnoga pisma: "Mi smo istinski prijatelji." Unatoč koronavirusu, "fizički su se i mentalno zagrlili".

Njihov se razgovor vrtio oko trivijalnosti: klima, "modernost", Franjina sklonost socijalizmu, talijanska politika.

Franjo je Scalfariju rekao da Crkva mora voditi računa o "klimatskim promjenama" i "educirati se prema okolišu". Očito Franjo ne zna da u mnogim dijelovima svijeta "Crkva" nije u stanju djecu naučiti Očenaša.

Plus: Jednom kada Franjo ode, opsesija Vatikana "klimatskim promjenama" bit će gotova.

Franjo je hvalio važnost "biološke raznolikosti" u Amazoni i u slivu rijeke Kongo. Opet, Scalfari ismijava "svog prijatelja", citirajući ga: "Važnost mjesta poput ovih za cijeli planet i za budućnost čovječanstva od velike su važnosti."

Nastavljajući s podsmjehom, Scalfari Franju naziva stupom ne samo Katoličke crkve, već i "svih crkava i religija svijeta". U prethodnim intervjuima sa Scalfarijem, Franjo je priznao da ne vjeruje u Kristovo božanstvo niti u pakao.

Srećom, "siromašni" nemaju pristup članku, jer Scalfari za to traži novac.

Slika: © wikicommons, CC BY-SA, #newsHazvluetjn