hu.news
1.5K

Müncheni visszaélések: homoszexuális hálózatok uralkodnak a német egyházmegyékben

A tisztességtelen müncheni visszaéléseket taglaló jelentés elég őszinte volt ahhoz, hogy "hangsúlyozottan" rámutasson a visszaélők között "a homoszexualitás bizonyítékaira" (Renovatio.org, január 21.).

Ez megköveteli a "felnőttkori homoszexualitás problémájának kezelését a papság körében". A jelentés "nagy számban" kimondott homoszexualitásra utaló bizonyítékokat talál olyan egyházi személyek között, akik "különösen szoros kapcsolatokat" tartanak fenn egymással, ami "szorosan összefonódott hálózatok" benyomását kelti, amelyeket az ordinariátusban "kiemelkedő pozíciókig" fenntartanak.

Egy papi kolléga homoszexuális hajlamainak ismerete "jelentős befolyásolási lehetőséggel" és "zsarolási potenciállal" jár együtt. Ezek a homoszexuális hálózatok "információcserét" folytatnak "saját céljaik és szakmai előmenetelük érdekében". Ezért ezek - a jelentés szerint - "jelentős mértékben hozzájárulnak" az eltussolási tendenciákhoz.

"A felismert, megnyilvánult és gyakorolt homoszexualitás" "elfogadott" és "megtűrt" jelenség az Egyházban, ellentétben az egyházi törvényekkel [amelyeket egyébként is csak az ódivatú katolikusok elnyomására használnak] .

Kép: © Andrey Zhukov, CC BY-NC, #newsCovxrvfkiz