Clicks154
hu.news

Oko ítélete: Müller bíboros a nemzetiszocialistákhoz hasonlítja a német igazságügyet

Gerhard Müller bíboros szégyelli, hogy hazájában, Németországban ismét tudósokat üldöznek azért, mert tényeket szolgáltatnak - mondta a Gosc.pl lapnak (augusztus 9.) Darisz Oko atyára utalva, akit Németországban elítéltek azért, mert leleplezte az egyházon belüli homoszexuális maffiát.

Müller felidézte, hogy Lengyelország nemzetiszocialista főkormányzója a teljes krakkói professzori kart koncentrációs táborba küldte.

Okót egy magas rangú klerikusok által elkövetett homoszexuális bűncselekményekről szóló tudományos jelentés miatt ítélték el. Müller világossá teszi, hogy az ilyen bűncselekmények elítélése "bátor tett, amellyel minden tisztességer ember egyetért".

Kifejtette, hogy "ezek a (homoszexuális) bűnösök, akik az egyházban élnek, de a hivataluk védi őket, számos fiatalembert vezetnek a végzetükbe".

Ezzel egyidejűleg a bíboros megjegyezte, hogy naponta több ezer ártatlan papot gyaláznak "pedofilként", de sem bíróság, sem a sajtó nem reagál, mert az ilyen, papok elleni "erőszakra való felbujtást" "a szólásszabadság keretein belülinek" tekintik. Kérdése: "Eljutottunk-e vajon ismét oda, hogy a bűnösöket védjük, az ártatlanokat pedig büntetjük?".

Kép: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsAeoqtzrxmt