Clicks441
hu.news
1

Az augsburgi püspök a Miatyánk saját változatát hirdeti

Nagyböjti lelkipásztori levelében Bertram Meier augsburgi püspök a Miatyánk saját változatát hirdeti, bár az eredeti változat maga Krisztusé, és a Biblia hangsúlyozza, hogy "a szolga nem nagyobb az uránál" (János 13,16).

"Ahelyett, hogy napi kenyeret kérnék, újra és újra imádkozom: 'Add meg nekünk ma a napi szavunkat!'." - írja a bölcsen feltörő prelátus, és utánzásra ajánlja privát változatát.

Egyedül az anyagi dolgok nem elégségesek - hangsúlyozza Meier - "kapcsolatokra, barátságra, egymásnak jó szavára, Isten Igéjére, közös imádatra van szükségünk".

Először is, a kenyér iránti kérelem nem az "anyagról" szól, és nem is az "anyagi" szóról, másodszor a Miatyánk manipulálása nem érvényes eszköz a további "kapcsolat" létrehozására, harmadszor pedig a Meier által ajánlott dolgok egyenes támadása a Covid 19 rezsim diktatúrája ellen.

Kép: Bertram Meier © pba, #newsGgtfzotyxd

francesco69
Isten Igéje neki annyira fontos, akkor azok szerint kellene élnie!! Nagyon elegem van a német egyházból! Az elvilágiasodás melegágya, protestantizmus, Bismarck katolikus ellenes intézkedései, I. II. Világháború, Hitler, napjaink német politikája, egyházi vezetői. Nyilván nagyon sok értékes ember is egyházi és társadalmi szinten, de a katolicizmus megtépázása régen és ma intenzíven itt születik.