Clicks156
hr.news

Beskućnik primio svečani rekvijem rimskog obreda (slike)

Gaetano Tinnirello (33), rođen na Siciliji, beskućnik i narkoman, umro je 13. studenoga u Rimu i pokopan uz svečani rekvijem rimskog obreda kojem su prisustvovali mnogi, uključujući aristokrate, zaposlene, beskućnike i druge.

Tinnirello je svoje posljednje godine proveo proseći na stepenicama crkve SS Trinità dei Pellegrini čiji svećenici pripadaju Bratstvu sv. Petra (FSSP).

Otac Vilmar Pavesi FSSP koji je slavio rekvijem prisjetio se u svojoj eulogiji Tinnirellovih posljednjih dana (CatholicNewsAgency.com, 4. prosinca).

Tinnirello je bez svijesti ležao u bolnici nakon operacije kada ga je otac Pavesi pokušao posjetiti, ali mu nije bilo dopušteno ući. Tako se vratio dva dana kasnije. Sada je Tinnirello bio savršeno pri svijesti, ali se nije mogao pomaknuti. Htio je piti. Pavesi mu je pomogao i podsjetio ga na žednog Krista na križu. Zatim je svećenik Tinnirellu dao posljednje obrede. Nakon posljednjeg blagoslova, Tinirello je rekao: "Hvala vam, oče. Jako ste me usrećili!"

Sljedećeg dana Tinnirello je ponovno pao u komu, podvrgnut još jednoj operaciji i više se nije osvijestio.

Pavesi je s propovjedaonice primijetio da se Tinnirello vratio svijesti samo na nekoliko sati, poput mrtvog djeteta koje je uskrsnulo pred svetim Filipom Nerijem da se ispovjedi, primi krajnje pomazanje i ponovno umre.

Tinnirello je u SS. Trinità dei Pellegrini ulazio svaki dan, da pozdravi sve svece u crkvi i da se klanja na podu pred Velikim oltarom. "Uvijek sam mislio da će ga Gospodin spasiti za ovaj čin pobožnosti, učinjen s takvom iskrenošću", primijetio je otac Pavesi.

#newsHkwrqfhjoy