hr.news
140

Anti-Summorum Pontificum: Ispada da su Benediktovi prijatelji njegovi neprijatelji - iznenađeni?

Franjino bijesno pismo Traditionis Custodes u kojem se suzbija rimski obred "neustrašivo udarajući čavlom u glavu", sikofani nadbiskup Augustin Di Noia, tajnik Kongregacije za nauk vjere koji svoju …More
Franjino bijesno pismo Traditionis Custodes u kojem se suzbija rimski obred "neustrašivo udarajući čavlom u glavu", sikofani nadbiskup Augustin Di Noia, tajnik Kongregacije za nauk vjere koji svoju karijeru duguje Benediktu XVI., prigovarao je za CatholicNews.com (20. srpnja).
Ne iznoseći činjenice, Di Noia tvrdi da je pokret rimskog obreda "oteo" inicijative Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. za svoje ciljeve. Di Noia ne imenuje ove "ciljeve".
Di Noia nagomilava neopravdane optužbe: "Ono što smo sada dobili je pokret unutar same Crkve, koji su naizgled podržali njezini vođe, koji sije podjelu podrivanjem reformi Drugog vatikanskog sabora odbijanjem najvažnije od njih: reforme rimskog obreda".
U stvarnosti podjelu siju radikali poput Bergoglia i Di Noie, dok zajednice rimskog obreda desetljećima mirno štuju. Nadalje, "reforma rimskog obreda" Drugog Vatikana bila je misal iz 1965. godine, koji je brzo srušio [propali] Novus Ordo Pavla VI. iako ga je biskupska komisija odbila.
Prema Di Noi …More