Clicks547
hu.news

Igazságtalanság: Ferenc pápa megszünteti a virágzó papi testvériséget

Ferenc pápa úgy döntött, megszünteti a brüsszeli Szent Apostolok Testvériségét, ami egy virágzó új rítust követő csoport, főképp papokból és szeminaristákból áll, azonban a csoportot utálja a katolikus ellenes brüsszeli Jozef De Kesel bíboros.

De Kesel 2015 novemberében lecserélte a bátor André Léonard érseket, aki elismerte a csoportot, amelyet Michel-Marie Zanotti-Sorkine atya hozott létre 2013-ban.

hat papból és 23 szeminaristából állt, miközben éveken keresztül senki sem jelentkezett szeminaristának a francia nyelvű belga szemináriumokba.

A csoport által működtetett brüsszeli plébánia hamar a megújulás központjává vált. Azonban a tömeges bevándorlás idején De Kesel azt állította, hogy a csoportot fel kell oszlatni, mert "túl sok" francia van, pedig a Namurban található nemzeti szemináriumban 80 szeminaristából mindössze csak 25 belgiumi.

Április 12-én Marco Tosatti a LaNuovaBQ.it oldalon írta meg, hogy az Apostoli Signatura előtt fellebbezést indítottak a laikus hívők, hogy ne szüntessék meg a csoportot, azonban ezt is megállította Ferenc pápa, mivel a bíróság a pápa döntését választotta.

Tosatti szerint ez egy "ronda történet", ami semmiképpen sem jó fényben tünteti fel Ferenc pápát.

A legnagyobb számú hívőkkel rendelkező vallás Brüsszelben az iszlám.

#newsGotrrmektq