Clicks333

SZoros és a Tagesschau Orbán-t támadja - A "Tagesschau" híreit közvetlenül Soros civil szervezetei diktálják, miközben a sajtószabadság védelmezőjeként állítják be magukat

A magyar kormány elleni támadás folytatódik: WDR/NDR/Süddeutsche Zeitung most megjelenő cikkében azt állítja, hogy az állítólag "tekintélyelvű" Magyarország újságírók után kémkedik. Georg Mascolo és a Tagesschau azonban elhallgatja: a "vizsgálatot" az Orbán-ellenes Soros György és azok az újságírók folytatták, akik a manipulatív módon megvágott "Ibiza-videót" is nyilvánosságra hozták.

A „független újságírók" után Magyarországon állítólag „kifejezetten kémkednek a mobiltelefonjukon keresztül ... a nagy teljesítményű megfigyelőszoftver, a Pegasus segítségével” - számol be a Tagesschau és a Süddeutsche egy összehangolt média kampányban, amelyet kétes civil szervezetek finanszíroztak saját politikai céljaik érdekében. Ezen állítás fő forrása egy magyarországi újságíró, akit szintén Soros részesít anyagi támogatásban.

Pedig ezek ugyanazok az SZ-újságírók, akik az "Ibiza-ügyben" manipulált videók felhasználásával megbuktatták az osztrák kormányt. A honlap szerint Bastian Obermayer és Frederik Obermaier a „Nemzetközi Nyomozó Újságírók Konzorciumának” (ICIJ) tagjai, amelynek egyharmadát a Süddeutsche Zeitung szerint a baloldali aktivista, Soros György Open Society Foundations finanszírozzák: "A tavalyi évben az ICIJ teljes költségvetése 1,8 millió dollár körül volt. ... A legnagyobb támogatók egyike évek óta a multimilliárdos Soros György Nyitott Társadalom Alapítványa. Ez az alapítvány adja a ICIJ teljes költségvetésének egyharmadát." - írta az SZ 2016-ban.

Obermaier és Obermayer jelenlegi „kutatása” is kétes civil szervezetek erősen kétes információin alapul, amelyeket a baloldali Orbán-ellenfelek, a Tiltott történetek civil szervezet (NGO Forbidden Stories) finanszíroz: „Ki finanszírozza a tiltott történetek kutatását? A nonprofit kezdeményezést különféle adományozók finanszírozzák, a legfontosabb adományozók között szerepel az Ebay alapítója, Pierre Omidyar által létrehozott Luminate Alapítvány, a holland Veronica Alapítvány és az amerikai befektető, Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványai (OSF) ”, áll az SZ által alaposan kidolgozott, az esetről szóló dosszié legvégén.

Pierre Omidyar és a Nyílt Társadalom finanszírozza többek között a Correctiv "tényellenőrzőjét" is, aki 2020 őszén az orosz ellenzéki Alekszej Navajni részére készítettek egy propaganda-videót Vlagyimir Putyinról, amely rövid idő alatt országos tüntetéseket váltott ki Oroszországban.

Hogy a „Tagesschau” és a „Süddeutsche Zeitung” miért támaszkodik nyilvánvalóan politikai indíttatású civil szervezetek információira, az nem volt világos.

A Pegasus biztonsági szoftver izraeli gyártója a Tiltott Történetek jelentést „megtévesztőnek és bizonytalan feltételezésektől hemzsegőnek" nevezte, "amelyek komoly kétségeket vetnek fel a források megbízhatóságát és érdekeiket illetően. A jelentés „névtelen forrásai” olyan információkat szolgáltattak, amelyeknek nincs ténybeli alapja és távol állnak a valóságtól. ”- mondta az izraeli Herzliából származó NSO-csoport. Az NSO megvizsgálja a lehetőségét egy rágalmazási per indításának az érintett média ellen.

A magyar kormány kijelentette ezzel kapcsolatban, hogy Magyarország egy „demokratikus állam, amely az igazsághoz és a jogrendhez tartja magát”, és hogy a titkosszolgálatokat „állami és nem állami intézmények ellenőrzik”.

forrás: pi-news.net/…zoros-und-tagesschau-blasen-zum-angriff-auf-orban/