Clicks164
hu.news

Átverés? A Vatikán túl későn "szólal fel" a meleg gestapo törvény ellen

A Vatikán "példátlan" hivatalos diplomáciai kifogást emelt egy olasz törvénytervezet ellen, amely a homoszexuális ideológiát szorgalmazza.

Az úgynevezett Zan-törvény, amelyet jelenleg az olasz szenátusban vitatnak meg, a homoszexuális propagandát a szólásszabadságtól kívánja megóvni, és a rezsim által támogatott államvallássá kívánja tenni. A törvényt Alessandro Zanról, egy neokommunista parlamenti képviselőről és homoszexuális aktivistáról nevezték el.

Paul Gallagher prelátus, a Vatikán államokkal való kapcsolatokért felelős titkára jegyzéket küldött az olasz nagykövetségnek.

Ebben kifejtik, hogy a törvény csökkenti az egyháznak a konkordátum által garantált szabadságot, mert például arra kényszerítené a katolikus iskolákat, hogy a tanulókat homoszexuális propagandával indoktrinálják.

Ferenc pápa de facto támogatta a törvényt, mielőtt az olasz alsóház novemberben elfogadta volna. Most az olasz szenátusban azok a pártok, amelyek ellenzik az újkommunizmust, bírálják azt.

Ez egy régi trükk Ferenc pápa részéről, hogy az utolsó pillanatban ellenállást színlel a katolikusellenes törvényekkel szemben, hogy becsapja a "konzervatívokat".

Kép: © lesalonbeige.fr, #newsQmttavfutp