Clicks193
hu.news
2

Egyesült államokbeli egyházkerület: "A siker sikert szül"

Az elmúlt öt évben 25 papot szentelt fel a nebraskai Lincoln kis egyházkerülete. A robbanásszerű növekedés oka az, hogy immár 40 éve szilárdan katolikusok a püspökök.

A catholicworldreport.com oldalnak adott interjúban a lincolni püspök, James Conley, aki a katolikus hitre tért át, arról beszélt, hogy a "viharos, zsinatot követő években egyértelműen" tanították a hitet, "hűségesek" maradtak az egyház liturgiájához. Conley szerint a zsinat után "minden más lett."

Lincoln rendelkezik a legmagasabb szeminarista per katolikus számmal az egész Egyesült Államokban - 39 szeminarista és 96.000 katolikus van összesen. Összesen 146 aktív pap van, átlagos életkoruk 41 év. Conley elmondása szerint egy kiváló egyházkerületet örökölt, amit nem "elrontani", hanem "tovább vinni" akar. "A siker sikert szül" - tette hozzá.

Kép: James Conley, #newsRhgpkdyykc
QuidvultDeus
Törvénytelenség és érvénytelenség tradicionális köntösben. Ugyanolyan módon ahogy maga a gloria.tv portál az ikonjaival és egész bohócmajomparádéjával, híreivel együtt. Isten igazságos ítélete mindenkit el fog érni a maga idejében.
charisma
Végre egy olyan cikk, ahol pozitív dolgokról számolnak be, nem az egyházat is ellepő szennyről.