Clicks36
ro.news

Schneider: „Liturghia nu este proprietatea privată a unui papă”

Cu Traditionis Custodes, Francisc îi dă episcopului Athanasius Schneider impresia unui păstor „care, în loc să aibă mirosul oilor sale, îi bate cu furie cu un băț.”

Schneider a declarat pentru RemnantNewspaper.com (24 iulie) ca Francisc vorbește despre „Dialog, răbdare, căldură și bun venit, care nu este judecător”, în timp ce TC este un semn de „intoleranță pastorală” și „rigiditate spirituală.”

În timp ce documentul lui Abu Dhabi al lui Francisc îmbrățișează o „diversitate a religiilor”, acum el respinge hotărât diversitatea formelor liturgice. Cu toate acestea, Schneider explică faptul că ritul roman este o comoară liturgică veche de o mie de ani și „nu proprietatea privată a unui papă”.

Concluzia sa, „Seminarii și tinerii preoți trebuie să ceară dreptul de a folosi această comoară comună a Bisericii și, dacă li se refuză acest drept, îl pot folosi totuși, poate într-o manieră clandestină.” Schneider a crescut în Uniunea Sovietică, unde familia să a practicat credința clandestin.

Pentru Schneider, aceasta nu este „neascultare”, ci un act de ascultare față de Biserică, deoarece respingerea de către Francisc a ritului roman reprezintă doar „un fenomen de scurtă durată în comparație cu spiritul constant și praxisul Bisericii.”

Între timp, Schneider așteaptă un Motu Proprio cu „norme stricte” care să suprime practica „maselor LGBT” a căror desemnare ca atare este „o blasfemie” și „o indignare a majestățîi divine”. Cu toate acestea, astfel de evenimente „sunt tolerate de Sfântul Scaun și de mulți episcopi”.

Imagine: Athanasius Schneider, © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsPpeeeygxim