Clicks202
hr.news

Cecilia Marogna: "Ja, ljubavnica kardinala? Apsurdno!"

Cecilia Marogna (39) iz Cagliarija na Sardiniji objasnila je za Corriere.it (6. listopada) da je za svoje usluge od tadašnjeg sostitutoa Angela Becciua tijekom četiri godine primila 500.000 EUR.

Iznos je uključivao njezinu plaću, putovanja i konzultacije. Marogna sebe naziva "političkom analitičarkom" i "stručnjakom za informacije" koja "živi u unajmljenom stanu i odgaja svoju kćer", no nije bila "ljubavnica" Becciua.

Upoznala je Becciua 2015. godine nakon što mu je poslala e-mail o "sigurnosnim pitanjima u nuncijaturama".

Becciu joj je rekao: "Čini mi se čudnim da je mlada žena poput tebe zainteresirana za ovo". Ipak, između njih dvoje započela je "operativna suradnja".

"Nedostajalo je paralelne diplomacije u sjevernoafričkim i bliskoistočnim zemljama, no znala sam što učiniti i kako se kretati, također kako bih smanjila opasnosti koje terorističke stanice u tim zemljama predstavljaju Nuncijaturama", objasnila je Marogna.

U Rimu je naizgled bila poznata kao "kardinalova nećakinja", ali Becciu je za LaVerita.info rekao: "Mogu samo reći da gospođa nije moja rođakinja."

Prema LaVerita.info, Marogna je članica Movimenta Roosevelta čiji je predsjednik Gioele Magaldi "Veliki meštar demokratskog Velikog Orijenta".

Slika: © Mazur, CatholicNews.org.uk, CC BY-NC-SA, #newsJmtzuvdcew