Gloria.tv Needs Your Help - An Urgent Appeal
sl.news
49

Škof: "Težko se je bilo soočiti s smrtjo"

Izvoljeni škof Rumbeka, Christian Carlassare, v južnem Sudanu, je za AciAfrica.org povedal, da so bile njegove rane življenjsko nevarne, vendar pa da kljub temu dobro okreva, "Trajalo bo nekaj časa, dokler bom spet lahko hodil."

Carlassare se trenutno zdravi v bolnišnici v Nairobiju. Priznava, da je bilo težko "soočiti se s to situacijo, se soočiti s smrtjo in prav tako z vsemi težavami, ki se bodo pojavile zaradi tega streljanja," vendar storilcem odpušča.

"Pravico mora vedno spremljati usmiljenje, saj zdravilo za medčloveške odnose prihaja bolj s strani usmiljenja, kot pravičnosti," je pojasnil.

Carlassare je za Corriere.it dejal, da je bil napad namenjen temu, da bi ga prestrašil, je prej imel "nasproten učinek".
Dejal je, da je povsem "normalno", da se policijska preiskava osredotoča na člane Cerkve.

Med napadom je za trenutek poskušal najti pot, po kateri bi lahko pobegnil.
Nato se je poskusil pogovoriti s storilci, ki na njegova prizadevanja niso odgovarjali.
Namesto tega so nanj ustrelili šest ali sedemkrat in štiri krogle so pri tem zadele njegove noge, na videz brez zloma kosti.

Carlassare je bil prepričan, da so ga prišli ubiti, "Zgolj mislil sem, naj že bo tako, pripravljen sem. Moje življenje je dano."

Takšni streli v noge lahko povzročijo poškodbe mišic, tkiv in živcev, včasih pa povzročijo šepanje in boleče bolečine v hoji, ki lahko prizadete prizadenejo za celo življenje. V Carlassarejevem primeru je skoraj čudež, da bi mu zdravniki lahko rešili okončine.

Slika: Christian Carlassare, EWTN.com, #newsRdkodtuwvu

01:03