Clicks654

Református Napilap: „A titkos világelit irányításának terve javában zajlik és úgy tűnik, visszafordíthatatlan”

A Klaus Schwab által megálmodott új élet és a világ globális átalakításával, valamint az új embertípus létrehozásával foglalkozott a napokban a holland "Reformatorisch Dagblad" [holland Református Napilap] – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója.

"Egy éven át kellett hallgatnunk azt, hogy mindazok, akik a WEF [World Economic Forum, Világgazdasági Fórum] elnökét, Klaus Schwabot a “Nagy Újraindítás” tervével kapcsolatban komolyan vették, azok mind gyengeelméjű összeesküvés-elmélet hívők. Közben itthon és külföldön is a politikusok többsége úgy használja a Great Reset [Nagy Újraindítás] kifejezést, mint az új Miatyánkot. De ha ezt témaként felhozod, akkor egy eszement őrültnek néznek. Vannak azonban jelek, melyek szerint a dolgok lassan változnak – írja a holland Reformatorisch Dagblad [Református Napilap] nemrég megjelent cikkében és arra hívják fel a figyelmet, hogy "A nagy újraindítás" egy létező folyamat.

Sőt, "A nagy újraindítás már javában zajlik – írja az újság -, és úgy tűnik visszafordíthatatlan."
Ezt persze megpróbálják úgy elénk tárni, mint a világban terjedő "zabolátlan progresszió", és az egész emberiség "nyájként való viselkedésének" különleges keverékék, de semmiképp sem úgy, mint "a titkos világelit irányítását". Ez utóbbit már senki sem mondja, ezt manapság már nagyon is nyíltan teszik. (A témával kapcsolatban a magyarországi médiában Fricz Tamás írását ajánljuk a Magyar Nemzetből)

A továbbiakban vizsgáljuk meg a nagy újraindítás vonatkozásait. „Először is itt van a digitális forradalom, ami már eddig is lendületben volt, ám a jelenlegi válság annak hihetetlen mértékű gyorsulásához vezetett.
A “bigtech” cégbirodalmak új világhatalommá nőtték ki magukat, melyek nem sokat törődnek az országhatárokkal.

Több milliárd elkötelezett és függő felhasználóval rendelkeznek. Befolyásuk néha hatalmasabb több ország kormányánál és egyáltalán nem pártatlanok. Egyre inkább meghatározzák, ki és mely igazságot hirdetheti. A cenzúra kétséget kizáróan ismét megvetette lábát.

Aztán ott van a „pénzügyi újraindítás” is. „A kormányok nyakló nélkül pumpálnak csillagászati mértékű összegeket a gazdaságukba. Úgy tűnik, hogy a klasszikus, jó gazda gondosságával alakított pénzügyi politikát végleg száműzték. A központi bankok már nem függetlenek. A pénznyomtatás, a központi bank nagymértékű államkötvény vásárlása azzal a céllal, hogy pénzt juttasson a gazdaságba, mind az új normalitáshoz tartozik. Közben a kamatot rendkívül alacsony szinten tartják.”

Az újság szerint ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egyre nagyobb az igény egy "befolyásosabb kormány- és államhatalom kiépítésé érdekében" is. Erre példa a védettségi igazolvány megjelenése. Ez állítólag „ideiglenes” futamidejű, amiben sokan kételkednek. „Inkább tűnik valószínűbbnek az, hogy megmarad, hiszen a koronavírus is közöttünk marad.

Így azokat, akiknek nincs védettségi igazolványuk, amely igazolná vírusmentességüket, kizárják a különböző létesítményekből, eseményekről és szó szerint bezárva tartják őket a saját országukban.”

És végül, de nem utolsó sorban „egyre nagyobb a világméretű konszenzus a követendő értékek és célok terén. A világnak fenntarthatóbbá, befogadóbbá kell válnia, és teret kell engedni a nagyobb társadalmi egyenlőség kialakulásának. Ebben az ENSZ tizenhét pontba szedett “Fenntartható Fejlesztési Célja” (SDG) a mértékadó.

"Ne feledjük, hogy ezek egytől egyig tipikus baloldali felvetések. Töröljük el a szegénységet! Töröljük el az éhezést! Nemek közötti egyenlőséget! Töröljük el a jövedelmek közötti különbséget (kivéve a leggazdagabbak és a többi ember között). Klímaválság!"

"A nagy újraindítás tehát nem csak egy ideológia, hanem egy valós folyamat" – áll a cikkben. Itt meg kell jegyeznünk, hogy Klaus Schwab, erőteljes állítása szerint ezt mind azért "muszáj", hogy nekünk "jobb" legyen. Tehát ez nem egy ideológiai kérdés, hanem praktikus. A Református Napilap írója szerint a javaslatuk pedig éppen ideológiai színezetű.

„Miért lenne például a nemek közötti egyenlőség ugyanolyan fontos, mint az éhezők számának csökkentése? És ez a társadalmi egyenlőség (SDG 10. pontja) egy az egyben marxista ideológia. Egyáltalán maga a tény, hogy a céljaikat 17 hatalmas pontban foglalták össze, mutatja azt, hogy egy csinált forradalommal állunk szemben. A ilyen forradalmak pedig általában "utópisztikusak" [reménytelenek], vagy disztópikusak [negatív jövőképet vizionálók].

Ráadásul az olyan emberek, mint a Schwab, „durván” eltúlozzák az általuk leírt világméretű fenyegetések súlyosságát. A klímát és a társadalmi egyenlőtlenséget az emberiség „legnagyobb fenyegetéseként” állítják be, amivel kapcsolatban talán lehetnek kétségeink. A Református Napilap cikkének szerzője szerint egyértelmű, hogy a jelen válságos helyzetet "a világot érintő progresszív elképzeléseik megvalósítására használják fel".

Klaus Schwab elbeszélése szerint egy "nagyon dühös világban" élünk. Egy olyan világban – és ezt már a cikk írója teszi hozzá – amelyben a globális gazdaságot és társadalmat Schwab és barátai akarják gyökeresen megváltoztatni, aminek hatására emberek tömegei maradnak "hátrahagyva", munkanélküliként, céltalanul.

erdely.ma/a-titkos-vilagelit-iranyitasanak
Bazsó-Dombi Attila
A kérdés, hogy a katolikus sajtó miért nem teszi ugyanezt?!
Pflaum
Nem semmi