Clicks25
ro.news

Roche încearcă să salveze Traditionis Custodes răspândind falsuri

„Forma normală” a ritului roman se regăsește în documentele publicate de la Vatican II, a declarat Arhiepiscopul Arthur Roche, Prefectul Liturghiei pentru TvSvizzera.it ) (14 noiembrie).

Roche repetă falsitatea conform căreia Comisia Ecclesia Dei și Motu Proprio Summorum Pontificum al lui Benedict au fost instituite pentru a încuraja Societatea lui PiusX să revină la deplină unitate.

Pentru Roche, Traditionis Custodes a lui Francisc spune: „Bine, acest experiment nu a avut succes în totalitate.” Prin urmare, „Să ne întoarcem la ceea ce consiliul a cerut Bisericii.”

„Ceea ce a fost produs în 1570 era pe deplin potrivit pentru acea vreme”, fabulează Roche, „Ceea ce este produs în această epocă este, de asemenea, pe deplin potrivit pentru epocă.”

Afirmațiile Roche conțin patru erori grave:

1. Benedict al XVI-lea a declarat de mai multe ori că NU a emis Summorum Pontificum pentru a ajunge la unitatea cu PiusX.
2. Novus Ordo din 1969 NU este reforma liturgică a Vaticanului II care a fost exprimată în misalul roman de scurtă durată din 1965.
3. Ritul roman NU a fost „produs” în 1570, mai degrabă, se întoarce până la Apostoli, a fost ușor modificat de Grigore I (+604) și a fost confirmat doar ca Liturghie romană de Pius al V-lea (1572). 4. Liturghia care există de fapt în Biserica Conciliului astăzi este chiar mai îndepărtată din Novus Ordo decât Liturghia romană.
Deoarece aceste fapte sunt de notorietate, este evident că Roche își amăgește în mod deliberat publicul.

#newsMuvwrtzgii