ro.news
24

Dacă cardinalul Sarah ar fi văzut numele lui Vigano, „ar fi refuzat imediat”

Teologul american Peter Kwasniewski a publicat pe 1 noiembrie „De la pacea lui Benedict la războiul lui Francisc: catolicii răspund la Motu proprio Traditionis Custodes” - o carte care cuprinde 70 de texte de la 45 de autori dintre care cinci sunt cardinali (Sarah, Müller, Burke, Brandmüller, Zen) și cinci 5 episcopi.

Textele au fost publicate în altă parte și compilate pentru carte. Cardinalul Robert Sarah a fost de acord ca interviul său Le Figaro din 13 august să facă parte din acesta.

Cu toate acestea, o sursă „foarte apropiată” de Sarah [= Sarah însuși] a declarat pentru I.Media (3 noiembrie) că Sarah ar fi refuzat imediat dacă ar fi știut că cartea conținea și o contribuție a arhiepiscopului Viganó. Mai mult, Sarah a fost „foarte supărat” când a văzut titlul „belicos” și natura publicației.

Acum se plânge că cuvintele sale au fost „instrumentalizate” de un „grup politizat” cu care este „în total dezacord”. Ar fi bine, dacă și Sarah ar găsi cuvinte atât de dure atunci când are de-a face cu dușmanii Bisericii.

#newsSgavwukcbj