Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks322
hr.news

Otkrivena pisma: "Bez kazne" za slobodne zidare katolike

Katolička spisateljica iz Melbournea Kathy Clubb objavila je dva pisma između masonskog Velikog meštra i Australske biskupske konferencije o prihvaćanju članstvu katolika u masonskim sektama.

Prvo pismo je od Velikog meštra Stephena Michalaka, "katolika", koji je u srpnju 2016. godine pitao za put slobodnih zidara do potpunog sudjelovanja u sakramentalnom životu Crkve.

Michalak je dobio odgovor u srpnju 2017. godine (slika članka) od oca Stephena Hacketta, tajnika Australske biskupske konferencije.

Pozivajući se na savjetovanja s različitim biskupskim komisijama, otac Hackett tvrdi da članstvo u slobodnom zidarstvu treba riješiti na razini lokalne župe.

Čak piše da, do sada nepoznata, "katolička direktiva" iz 1984. godine određuje da "nijedna kazna ne pripada katoličkom članstvu masonskom redu".

Istina, Kongregacija za doktrinu vjere izjavila je 1983. godine da je zidarstvo nespojivo s vjerom i da "nijedno lokalno crkveno tijelo nema sposobnost derogirati" negativne presude o slobodnom zidarstvu.

#newsDwsvladdep