hr.news
96

Minhensko izvješće o zlostavljanju: U njemačkim biskupijama vladaju homoseksualne mreže

Nepošteno minhensko izvješće o zlostavljanju bilo je dovoljno pošteno da s "naglaskom" ukaže na "dokaze o izraženoj homoseksualnosti" među zlostavljačima (Renovatio.org, 21. siječnja).

To zahtijeva rješavanje "problema odrasle homoseksualnosti među svećenstvom". Izvješće pronalazi dokaze "u znatnom broju" o izraženoj homoseksualnosti među klericima koji održavaju "osobito bliske kontakte" jedni s drugima, ostavljajući dojam "bliskih mreža" koje se održavaju do "istaknutih pozicija" u ordinarijatu.

Poznavanje homoseksualnih sklonosti kolege svećenika ide ruku pod ruku s "znatnom mogućnošću utjecaja" i "potencijalom za ucjenu". Te homoseksualne mreže sudjeluju u "razmjeni informacija" kako bi promicale "profesionalno napredovanje" i "slijeđenje vlastitih ciljeva u svrhu profesionalnog napredovanja". Stoga su oni - prema izvješću - "značajan uzrok" tendencijama zataškavanja.

To je jednostavno "prihvaćeno" i "tolerirano" u Crkvi u suprotnosti s crkvenim zakonom [koji se, ionako, koristi samo za suzbijanje katolika starog obreda] "u slučajevima priznate, očitovane i također prakticirane homoseksualnosti".

Slika: © Andrey Zhukov, CC BY-NC, #newsCovxrvfkiz