Clicks183
hr.news

Plodovi Novus Orda: Bečka katedrala postala vodvilj

Pedeset izvođača pojavilo se 28. svibnja u bečkoj katedrali i izvan nje, uz opravdanje "dobrotvorne akcije".

Izvedba je predstavila austrijsku povijest tijekom posljednjih 700 godina. Organizirao ju je Gery Keszler, vodeći promotor homoseksualnosti i pouzdanik bečkog kardinala Schönborna.

Pročelje katedrale korišteno je kao projekcijsko platno. U jednom dijelu predstavljen je napor carice Marije Terezije (+1780.) da uvede tehniku cijepljenja protiv velikih boginja koje su u to vrijeme ubile između 10 do 30% zaraženih. Ovo je bio očit propagandni trik za cijepljenje protiv Covida (stopa smrtnosti: 0,2%).

Još jedna priča koja potiče strah predstavljena na tom događaju govorila je o španjolskoj gripi. Tijekom svog nastupa, kardinal Schönborn govorio je o velikoj šteti koju je bečka katedrala pretrpjela tijekom Drugog svjetskog rata - nenamjernoj alegoriji za situaciju Schönbornove crkve 2021. godine. Citirao je tada bečkog kardinala Innitzera (+1955.) koji je rekao, "obnovit će ga". Međutim, nema tragova bilo kakve izgradnje u Schönbornovoj Crkvi.

Pripadao je samo činu zagrijavanja. Vrhunac događaja bio je "drag queen" Tom Neuwirth koji koristi umjetničko ime "Conchita Wurst". Ovog je puta bio odjeven u Wolfganga Amadeusa Mozarta, ali smiješni pjesmuljak koji je izveo bio je uvreda za glazbu, Mozarta i Mozartovu domovinu.

Ovo nije bilo prvo pojavljivanje Neuwirthau katedrali, čiji se upravitelji nadaju da će dobiti veću relevantnost kroz takve izvedbe, jer se liturgija Novus Orda više ne shvaća ozbiljno, pa čak ni kod njegovih zagovornika.

#newsZojcxozijc