Clicks44
ro.news

În spatele său: un prelat impecabil al Vaticanului concediat

Francisc l-a concediat pe Monseniorul american Robert Oliver, secretarul Comisiei Pontifice pentru Protecția Minorilor, fără avertisment după 8 ani de serviciu.

Oliver a menționat acest lucru cu „furie” în timpul unei predici din Vinerea Mare din Boston (video de mai jos). Cu câteva zile mai devreme, se afla la aeroportul din Roma pentru ceea ce credea că este o scurtă călătorie la Boston.

Deodată, i-a sunat telefonul și un jurnalist l-a întrebat de ce Vaticanul a anunțat sfârșitul serviciului său. „Din păcate, superiorii mei din Roma nu au reușit să mă anunțe”, a declarat Oliver.

Câteva minute mai târziu, Oliver a primit un telefon de la cardinalul din Boston Seán O'Malley, șeful Comisiei Pontifice pentru Protecția Minorilor, care i-a spus că „se vă întoarce” la Boston. O'Malley i-a explicat lui Oliver că a slujit mai mult decât este normal și a adăugat sarcastic un „bunvenit înapoi acasă.”

Formularea lui Oliver „superiorii mei la Roma” a indicat faptul că O'Malley însuși a fost pus în fața unui fapt împlinit de către secretarul de stat adjunct Peña Parra, care face treaba murdară pentru Francisc.

Oliver a fost ani la rând un membru laic al Frăției Carismatice Laice din Boston, înainte de a fi hirotonit preot. El este un muncitor nu fără sens, onest și serios, care, evident, nu s-a încadrat în regimul escroc sud-american pe care Francisc l-a instalat la Vatican.

#newsYrmtgxdgxs