hu.news
414

Ferenc továbbra is terjeszti a homoszexuális álszentségeit

Ferenc pápa, aki időt sem tud szakítani bíborosai fogadására, július 20-án írt James Martin SJ homoszexuális aktivistának, aki augusztus másodikán tette közzé az Outreach.faith oldalon a "meleg levelét".

A következőt válaszolta Ferenc pápa, miután megkapta egy homoszexuális propaganda röpiratának egy példányát: a szokásos álszent jelszavakat használva Ferenc a "találkozás kultúrájáról" ábrándozott, amely "lerövidíti a vélemények közötti távolságokat" és "gazdagít a különbözőségekkel". Mindenki tudja, hogy Ferenc bort iszik, de vizet prédikál.

Említett egy bizonyos Jézust, "aki közel állt mindenkihez". Ez a "Jézus" nem tévesztendő össze Jézus Krisztussal, aki "azonban nem bízta magát rájuk, mert ismerte mindnyájukat" (János 2).

A képmutatást megduplázva Ferenc "nélkülözhetetlennek" nevezte, hogy szemtől szembe találkozzanak egymással, "még azokkal is, akik másként gondolkodnak, vagy azokkal, akiknek a különbözősége látszólag elválaszt, sőt szembeállít mindenkit"

Az akadályok leküzdésével "rájöhetünk, hogy több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt" - írta a pápa, gúnyolódva azon a sok jó püspökön és emberen, akiket pápasága alatt hideg kegyetlenséggel elbocsátott különböző gondolkodásmódjuk miatt.

Kép: James Martin © Shawn, Flickr CC BY-NC, #newsCvpbuudklz