hu.news
1351

Bomba: Marx bíboros beadta lemondását

A 67 éves, katolikusellenes Reinhard Marx bíboros május 21-i levelében beadta lemondását müncheni érseki tisztségéről, amelyet Ferenc pápa engedélyével pénteken tett közzé. Ferenc pápa azt válaszolta, hogy Marxnak a döntés meghozataláig Münchenben kell maradnia, és továbbra is tagja marad Ferenc pápa bíborosi tanácsadói tanácsának is

Marx a következő éveket a "lelkipásztorkodásnak" akarja szentelni - bár soha életében nem volt plébános - és a Novus Ordo egyház "lelki megújulásáért" akar dolgozni. Marx szerint a (Novus Ordo) egyház (Németországban) "holtponton" van - ami igaz.

Ő is "osztozni akar a felelősségben" a papság által az elmúlt évtizedekben elkövetett szexuális visszaélések állítólagos "katasztrófájáért", és "személyes bűntudatot és társfelelősséget érez" a hallgatás, a mulasztások és a túl nagy hangsúlyt (saját és) az intézmények hírnevére helyező hallgatás miatt. Más szavakkal: Marx teljesen alávetette magát az oligarcha média hamis narratívájának.

Ezért Marx sajnálja, hogy a püspökök "hírneve" az egyházi és világi szférában talán mélypontra jutott - bár a német püspökök mindent megtesznek azért, hogy az oligarcha média kedvében járjanak, akik meghatározzák, hogyan "gondolkodik" az egyházi és a világi szféra.

#newsWoveegodds

paro
Végre.