Clicks53
ms.news

Bishop Menyalahkan Gloria.tv Atas Skandal Buatan Dirinya

Bishop Innsbruck Hermann Glettler telah menuduh Gloria.tv kerana “menghasilkan skandal” dengan “Jam Jesus” yang penuh dengan skandal , dipamerkan olehnya di Spitalkirche, Innsbruck.

Dalam surat kritikan, Glettler menggelarnya “inisiatif kesenian” di mana dia tuduh Gloria.tv atas laporan yang penuh dengan tuduhan dan kesangsian“accusatory and defamatory reporting” di mana menurutnya “telah mencetus peluasan isu. .
Glettler shows tiada-kritiscisme dan hindsight. Namun, dia mengatakan bahawa dirinya kini sedang berdepan dengan kenyataan dan alegasi yang "sangat melukakan.

Pada masa yang sama, dia turut menjelas bahawa jam yang[dipastikan] dibuat olehnya menghasilkan “banyak lagi hasil ciptaannya supaya ramai lagi yang sedar akan makna salib,” dengan tegas, dia berkata bahawa jam tersebut tidak terlibat dalam “blasphemi dalam tahap yang rendah.”

Glettler hanya mengaku “pada pandangan pertama” jamnya mungkin "melukakan perasaan agama” namun hanya terhadap mereka yang “tetap” dalam “cara konvensional dalam menunjukkan tanda salib.”

Dengan cubaan dalam meningkatkan emosi, Glettler mengata semula kisah seorang “artis” terjumpa tanda salib yang rosak di tapak basemen, melakukan pemulihan dengan "berhati-hati" dan "secara profesional" dan "simpan untuk kegunaan posteriti" Menurutnya, “tiada yang dipaksa” untuk memasuki Gereja"Jesus Clock", menggelar jam itu “sangat menyentuh hati” dan “hasil kesenian yang sangat mendalam .”

Di mana sahaja keluarnya konteks, dia menyiratkan expresses kemarahan dari sesiapa yang menjumpa “tanda Tuhan” yang hakikatnya sebentuk tanda salib baroque jatuh ke arah tanah dan patah ketika Eukharisnya berlaku pada 23hb Mac di Wilten basilica dalam Innsbruck.

#newsCdarxaplvu