Clicks163
hu.news

Ferenc pápa vérfürdőt tervez: A római rítust követő közösségekre RÁERŐLTETIK a Novus Ordót

Michael Charlier a Summorum-Pontificum.de oldalon (november 30.) azt írja, hogy 2021 vége előtt olyan intézkedéseket jelentenek be, amelyek az összes római rítusú közösséget a Novus Ordo felé kényszerítik.

Charlier már korábban is közölt pontos jelentéseket és előrejelzéseket. Ferenc pápa "vissza akarja téríteni" a római rítusú közösségeket "az új álrítus egységes ünneplési módjára", mielőtt kiadná a Traditionis Custodes szabályozását.

Charlier szerint pápai küldötteket fognak küldeni ezekbe a közösségekbe. A biztosokkal ellentétben nem a meglévő helynököket fogják helyettesíteni, hanem azok helynökei lesznek. Megbízatásuk az, hogy "kibékítsék" közösségeiket "a zsinat szellemével".

Első lépésként elrendelik, hogy az Eucharisztia ünneplése teljesen helyettesítse a szentmise celebrálását, hogy ezeket a papokat később be lehessen illeszteni a Novus Ordo lelkipásztori munkába.

A nyilvános misézést, amely egyelőre még megengedett, csak olyan Novus Ordo papokra fogják bízni, akik hűségesek az elbukott zsinathoz. A római rítusú papok csak belsőleg és kivételes esetekben ünnepelhetnek majd misét. A többi szentség szolgáltatása tilos lesz.

A pápai küldöttek nem kapnak felhatalmazást arra, hogy rugalmasak legyenek és tárgyaljanak a közösségekkel. A merevség, a legalizmus és a párbeszéd elutasítása fog uralkodni.

Charlier feltételezi, hogy a "pápai küldötteknek" sikerül majd leigázniuk "egyes közösségek vezetőségének egy részét és valószínűleg többségét", de a tagok "nagy többségét" nem, így "a közösségek felbomlanak - ami talán Ferenc pápa stratégiájának szellemében történik".

Kép: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsWaoxrhhvia