Clicks257
hr.news

Kardinal u savezu s policijom protiv krunice

Nadbiskupija u Torontu nije štedjela napor kako bi spriječila malu skupinu katolika da mole krunicu protiv zatvaranja crkava tijekom Covida.

VoxCantor.blogspot.com (1. svibnja) izvještava da je grupa planirala - ne prvi put - skup krunice 24. travnja ispred crkve Padre Pio u Torontu.

Iz pristojnosti, obavijestili su župnika e-mailom. Samo četiri sata kasnije, glasnogovornik pro-homoseks kardinala Toronta, Toma Collinsa odgovorio je da nije izdano dopuštenje "za molitvu na župnom imanju", te da je svako javno okupljanje vani zabranjeno i da će biti kažnjeno.

Organizator je odgovorio da je posljednji put pisao nadbiskupiji prije sedam godina obavijestivši o nezakonitom liturgijskom plesu kod Padre Pia u prisutnosti kardinala Collinsa (ispod), no nikada nije dobio odgovor. Dodao je da je "za nas sveta misna žrtva nešto za što se vrijedi boriti, kao i za mučenike koji su nam prethodili".

Čini se da je Nadbiskupija obavijestila policiju o "ilegalnom okupljanju". U svakom slučaju, policijska krstarica stajala je 30 minuta na parkiralištu preko puta crkve. Štoviše, crkvu su čuvala dva gospodina, od kojih je jedan u jakni vitezova Kolumba rekao gospođi koja ga je pitala gdje se održava krunica, da treba otići.

Skupina je završila na molitvi u obližnjem parku gdje je 20-ak ljudi ilegalno igralo nogomet, međutim, policija nije raspustila ovaj skup.

Slika: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsFhlrydxtbp