Clicks100
hr.news

Franjo: Europska unija na Božić "kao u nacional-socijalističkoj diktaturi"

Ne možemo osuđivati pariškog nadbiskupa Aupetita, poručio je Franjo novinarima 6. prosinca tijekom svog leta iz Atene u Rim.

Franjo je u četvrtak prihvatio Aupetitovu ostavku nakon izvješća o "dvosmislenoj" vezi sa ženom. Sada je upitao: "Što je Aupetit učinio tako loše da bi dao ostavku? Odgovorite mi."

Franjo je komentirao kako Aupetitovu ostavku nije prihvatio "na oltaru istine, već na oltaru licemjerja", dodavši da "ako ne znamo, ne možemo osuditi. Tko zna? Ružno, zar ne?"

Došlo je do kršenja šeste zapovijedi, ali "ne u potpunosti", rekao je, objasnivši da se optužbe odnose na "mala milovanja i masaže". Franjo je dodao da je "ovo grijeh, ali nije među najozbiljnijima, zar ne?" i da je skandal uništio Aupetitov ugled: "On više neće moći upravljati."

Franjo je također rekao da će dobiti službeni poziv ruskih pravoslavaca za drugi susret s patrijarhom Kirilom. Njihov prvi susret bio je u Havani na Kubi 2016. godine.

Zatim je nedavni dokument EU-a koji pokušava otkazati Božić i nametnuti više homoseksualne ideologije nazvao "anakronim", rekavši da su "u povijesti mnoge, mnoge diktature to pokušavale učiniti; sjetite se Napoleona, sjetite se nacističke diktature, komunističke diktature – to je moda razvodnjenog sekularizma".

Nadalje, Franjo je ponovio mit da su samoubilačke bombaške napade 22. ožujka 2016. godine u Bruxellesu, Belgija, pripremila "djeca getoiziranih migranata, a ne integriranih". U stvarnosti, jedan od njih je išao u katoličku srednju školu, a drugi se pojavio u švedskom dokumentarcu o uspješnoj integraciji migranata u društvo.

#newsQnmhjpwncv