Clicks284
hr.news

Dokaz: Covid-19 "pandemija" je podvala

Brazilsko zdravstveno tijelo Anvisa najavilo je 26. travnja da neće preporučiti uvoz ruskog Sputnika V - jednog od najboljih, najjeftinijih i najsigurnijih cjepiva protiv Covida-19, izvijestio je NYTimes.com. Sputnik V je okaljan pobačajima.

Brazil je navodno "drugi po broju smrtnih slučajeva od koronavirusa u svijetu". Zemlja se borila za dobivanje dovoljnih zaliha cjepiva.

Anvisa tvrdi da i dalje stoje "pitanja" o razvoju, sigurnosti i proizvodnji cjepiva. Preko 30 zemalja koristi Sputnik V - u Latinskoj Americi: Argentina, Bolivija, Venezuela, Paragvaj, Meksiko i Nikaragva. U recenziranoj studiji iz veljače objavljenoj u časopisu The Lancet rečeno je da je Sputnik V imao stopu učinkovitosti od 91,6%.

Zašto ga je onda Brazil odbio? Odgovor je zakopan duboko u suhoparnom godišnjem izvješću američkog Ministarstva zdravstva i socijalnih usluga na 72 stranice koje sadrži ovo zapanjujuće priznanje:

"Američki zdravstveni službenici pod predsjednikom Donaldom Trumpom radili su na uvjeravanju Brazila da odbije rusko cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V" (izvor: ovdje). Bidenov režim očito stoji kraj takve politike.

U međuvremenu, Europska medicinska agencija, EU regulator za lijekove, namjerno sporo usvaja svoje odobrenje za Sputnik V ispitivanjem "etičkih standarda ispitivanja cjepiva Sputnika". Nijedno drugo ispitivanje cjepiva nije imalo pitanja u tom pogledu.

Istodobno, sporo uvođenje cjepiva i stalne blokade koštaju države Europske unije milijarde eura dnevno. To je dokaz da Covid nema veze s "pandemijom", već [samo] s "politikom".

#newsHkwdyaexzi