Clicks103
hr.news

Opća audijencija: Pokajani Franjo priznaje svoje greške

"Čak i u današnje vrijeme mnogi traže vjersku sigurnost [je li to pogrešno?] fokusirajući se na rituale [ideologije siromaštva] i propise [Traditionis Custodes] umjesto da prigrle Božju ljubav cijelim svojim bićem" [kroz ljepotu rimskog obreda], rekao je Franjo na svojoj općoj audijenciji 27. listopada.

On to naziva "iskušenjem novih [klimatskih i ljevičarskih] fundamentalista, onih kojima se čini da je put naprijed zastrašujuć i oni ne idu naprijed već nazad [prema eko-romantizmu] jer se osjećaju sigurnije [u svojoj ideologiji iz 1968. godine]".

Franjo je te ljude nazvao "malom skupinom" – što je istina jer izumiru: "Oni žive 'kako je bilo tada' [60-ih godina], udaljavaju se od [Svetog] Duha", naglasio je.

Očigledno pokajan Franjo je priznao da "ponekad oni koji prilaze [politički korektnoj] Crkvi imaju dojam da imaju posla s gustom masom pravila i propisa: ali ne, to nije Crkva!"

Franjo je rekao da se vjera "ne može shvatiti na temelju tolikih zapovijedi ili [kazuističke] moralne vizije razvijene u mnogim slojevima [npr. Amoris Laetitia] koja nas može natjerati da zaboravimo izvornu plodnost ljubavi hranjene molitvom [kao što je izraženo u rimskom obredu]".

#newsVugdvgohph