Clicks339
hu.news
1

Az exkommunikált Leatherby atya bevallotta a szerelmi történeteket

A sacramentói Jeremy Leatherby atya, akit exkommunikáltak, amiért elutasítja Ferenc pápaságát, bevallotta egy videóüzenetben, hogy szerelmes egy nőbe.

Leatherby 2016 tavaszán került eltávolításra a nyílt lelkészségből, mert azzal vádolták, hogy szexuális kapcsolata volt.

A plébánia tagjai elmondták a CatholicNewsAgency.com (augusztus 11) lapnak, hogy Leatherby vallásos nőkkel vette körbe magát, köztük volt egy, aki mindennap misére járt, és vele létesített viszonyt. Egy augusztusi levélben Leatherby bevallja, hogy "megsértette a határokat" azzal a nővel, azonban tagadja a többi vádat, amit a nő mondott ellene.

Leatherby azt írja, hogy az elmúlt négy és fél évben "izolálva, magányosan" élt és sokat szenvedett.

Pár hónapja meg is akart halni. Egy éjszaka, amikor túl sokat ivott, megpróbált egy videoüzenetet küldeni egy nő "barátnak", de véletlen rossz embernek küldte a videót. Leatherby azt mondja, hogy "illetlen" volt a videó. A videóban a következőt mondja: "Szia baba. Szeretem, hogy még smink nélkül is szép vagy. Szeretem, nagyon szeretem".

Hozzáteszi: "Szeretlek, szeretlek, szeretlek, mindig azt képzelem, hogy a csajom vagy. Még mindig mondok egy jó éjszakát mielőtt tényleg, tényleg lefeküdnék, de szeretlek, még most is, és régen is. Oké, jó éjszakát, szeretlek".

Leatherby a saját laicizálását fogja kérni, "a papi ígéreteimet pedig függetlenül akarom élni" az egyháztól.

#newsTyehauiopk

Sofia1972
"Igaz beszéd ez: ha valaki püspökségre törekszik, szép feladatra vágyik. Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas; nem részeges, nem erőszakos, hanem megértő, a viszálykodást kerülő, nem pénzsóvár; olyan, aki a maga háza népét jól vezeti, gyermekeit engedelmességben és teljes tisztességben neveli.More
"Igaz beszéd ez: ha valaki püspökségre törekszik, szép feladatra vágyik. Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas; nem részeges, nem erőszakos, hanem megértő, a viszálykodást kerülő, nem pénzsóvár; olyan, aki a maga háza népét jól vezeti, gyermekeit engedelmességben és teljes tisztességben neveli. Mert ha valaki a maga háza népét nem tudja vezetni, hogyan fog gondot viselni Isten egyházára?" (1Timóteus 3:1-5)
Ez nincs benne a katolikus Bibliában???