hu.news
281

Liberális nyomás: A McCarrick bíborost leleplező cikkeket el kellett távolítani

Bart Aslin, a volt newarki pap már 2006-ban beszélt Matt C. Abbott cikkírónak Theodore McCarrick homoszexuális ragadozó viselkedéséről.

Aslin viszont később azt kérte, hogy távolítsák el a cikket, - mondta Abbott a RenewAmerica.com oldalnak - mert Aslin kevesebb munkalehetőséget kapott miatta az egyházon belül: "Mindig elmondták, hogy nagyon erős, esélyes jelölt vagyok a munkára, viszont egyszer sem lett belőle semmi".

Most pedig Aslin ismét írt Abbottnak a papként töltött idejéről: "McCarrick álszentsége és a többi (meleg) paptársam miatt kellett távoznom. Bizonyos értelemben elkergettek, mert nem olyan voltam, mint a többi newarki egyházmegyébe tartozó pap."

Amikor az oligarcha média végre elkezdett beszélni a katolikus klérusbotrányokról, - amelyeket az olyan lapok, mint pl. a The Wanderer már évek óta megírt - akkor McCarrick tájékoztatta az összes papot, hogy ha szexuális visszaéléssel vádolják őket, maguknak kell jogi képviselőt keresni.

Mivel Aslin szinte csakis kizárólag gyermekekkel dolgozott, úgy gondolta, itt az ideje, hogy távozzon.

"McCarrick és pajtásai örültek, hogy elmentem. Amióta beadtam a lemondásomat, nem hallottam semmit se a bíboros, se az érsekség felől." - mondta az elkergetett pap.

Kép: Theodore McCarrick, © Daniel Heaf, CC BY-NC-ND, #newsBoegnwtkab