Clicks59
sl.news

Apostolski nuncij pravi, da Gospe vseh narodov "Ne bi smeli častiti"

Tako imenovane Gospe vseh narodov, ki izvira iz domnevnih prikazovanj v Amsterdamu, ne bi smeli častiti in verniki so vabljeni, da prenehajo širiti ta pojav, je 20. julija zapisala apostolska nuncijatura v Libanonu v svojemu pismu kardinalu Béchari Boutros Raï (pismo je bilo 28.avgusta objavljeno na IlSegnoDiGiona.com, na voljo je tudi spodaj).

Ida Peerdeman (+1996) je začela širiti zgodbe o 56 lažnih prikazovanjih naše Gospe (1945-1959), ki je zaslovela pod imenom "Gospa vseh narodov".

Novo pismo se sklicuje na študijo Kongregacije za nauk vere iz leta 1974, ki je o Peerdemanovi nenavadno ugotovila, da se ta "ni zavedala nadnaravnosti prikazovanj".

Že desetletja trajajo polemike z nasprotujočimi si izjavami, ki odobravajo in zanikajo vizije tako lokalnih škofov kot Vatikana.

Amsterdamska škofija je 17. septembra poudarila, da iz Vatikana ni nobene nove izjave, ki bi odobravala takšno pobožnost, da pa so na strani Frančiška ravno nasprotno izkazovani pozitivni znaki, kot je uporaba naslova »Gospa narodov« decembra 2019.

#newsCwlncmofln