Gloria.tv And Coronavirus: Huge Amount Of Traffic, Standstill in Donations
Clicks53
sl.news

Razkrita pisma: "Brez kazni" za prostozidarske katolike

Melbournska katoliška pisateljica Kathy Clubb je objavila korespondenco, ki je v obliki dveh pisem potekala med masonskim velikim mojstrom in avstralsko škofovsko konferenco, in govori o sprejemu članstva katoličanov v masonske sekte.

Prvo pismo je s strani Velikega mojstra Stephena Michalaka, "katolika", ki je julija 2016 zaprosil za pot prostozidarjev do polne udeležbe v zakramentalnem življenju Cerkve.

Michalak je odgovor na svoje pismo prejel julija 2017 (slika v članku), in sicer s strani očeta Stephena Hacketta, sekretarja avstralske konference škofov.

V svojem pismu se oče Hackett sklicuje na posvetovanja z različnimi škofijskimi komisijami, ter tako trdi, da bi bilo treba članstvo v prostozidarstvu obravnavati na ravni lokalne župnije.

Piše celo, da - do zdaj še neznana - "katoliška direktiva" iz leta 1984 določa, da ne obstaja "nobena kazen, ki bi veljala za katoliško pripadnost masonskemu redu."

V resnici je Kongregacija za nauk vere leta 1983 izjavila, da prostozidarstvo ni združljivo s vero in da "nobena lokalna cerkvena oblast nima pristojnosti za odstopanja" od negativnih sodb prostozidarstva.

#newsDwsvladdep