Homoszexuális zsinati vezető: "teljesen egyetértek Ferenc pápával"

Tisztában van vele, hogy "teljesen egyetért" Ferenc pápával, jelentette ki augusztus 6-án Jean-Claude Hollerich SJ luxemburgi bíboros az amerikai katolikus aktivistának, Richard Smaglicknek - LifeSiteNews.com.

Arra a kérdésre, hogy a homoszexuális nemi együttlétet a zsinat esetleg már nem tekinti-e súlyos bűnnek, Hollerich kitérő választ adott: "Nem tudom, hogy ítélkezik a Zsinat", mivel ő meg akarja hallgatni "hogy mit mond a világ népe". Senki sem tudja, mit jelent ebben az összefüggésben a "világ népe" kifejezés. Ausztráliában a zsinaton való részvétel a katolikusok körében kevesebb mint 0,05% volt.

Smaglick azzal kontrázott, hogy a Szentírás és a katolikus hagyomány 2000 éves tanítása szerint "a szodómia égbe kiáltó bűn és utálatosság". Hollerich kizárólag saját magát alázza meg a Biblia kifigurázásával: "a Nap kering a Föld körül", és ezért kell "értelmeznünk a Bibliát".

A Biblia azonban - a modern nyelvekhez hasonlóan - csak annyit mond, hogy "a nap felkel" és "a nap lenyugszik" (például a Prédikátor könyve 1:4). Ha Hollerich meglehetősen gyenge érve igaz lenne, akkor a Biblia bármely állítását nevetségessé lehetne tenni.

Smaglick számára egyértelmű, hogy Hollerich és Ferenc a zsinatot a Biblia megcáfolására és a homoszexualitás szentesítésére akarja felhasználni. Hollerich már megkapta az első egyházmegyei jelentéseket, és szeptemberben el is fogja készíteni a tervezetet.

#newsHgklhrfgmt

01:30
Lajos D
Nem is gondoltam volna, hogy Chuck Norris ilyen nyugodt úriember. Azt hittem, a bibliás résznél forgórugással távolítja el a fejét a jezsuitának.