Clicks24
ro.news

Francisc laudă totul - cu excepția Domnului

Francisc plănuiește sărbători pompoase pentru a cincea aniversare a pamfletului său ecologist Laudato Si, deși prefectul pentru economie i-a spus să fie „sobru” și să „reducă costurile conferințelor."

Programul va fi fără sfârșit: „Săptămâna Laudato Si”, Seminarii Web, o „Ghid operațional”, un „Sezon al creației” ecumenice, o „masă rotundă” la Forumul Economic Mondial Davos, o întâlnire între diverși lideri religioși, o „platformă de acțiune pe mai mulți ani”, o „capelă vie”, cu un cor pentru copii și cu ciripit de păsări.

Francisc va sprijini crearea de „grădini naturale”, „spații sacre”, plantarea copacilor, filme documentare, „spectacole imersive”, reinterpretări ecologiste ale Bibliei. El va lupta cu materialele plastice și va înmâna premiile Laudato Si.

Va exista pe 15 octombrie „Reinventarea Pactului Educațional Global”, un proiect educațional agnostic.

În noiembrie are loc o întâlnire în Assisi, care vizează „schimbarea economiei actuale a lumii” cu inevitabilul Jeffrey Sachs.
Sandro Magister subliniază că secularismul ecologist al lui Francisc are sens, deoarece pamfletul Laudato Si ”-„ Lăudat să fie ”- anulează în mod corespunzător cele două cuvinte care urmează în textul inițial al Sfântului Francisc de Assisi:„ Domnul meu ”.

Imagine: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsUfwyyeulkm