Clicks110
hr.news

Kardinal Zovite-me-John: Nemojte reći da ste "kršteni kao katolik" - autor Jean Doyle

Kardinal Wellingtona u Novom Zelandu, John Dew poznat je po svojoj preferencijalnoj opciji za protestantizam.

To objašnjava njegovu posljednju akciju usmjerenu na potkopavanje vjere Crkve: dokument "Zajedno kršteni u Kristu. Usvojila Luteranska crkva Novog Zelanda i Novozelandska katolička biskupska konferencija 2021. godine".

Složilo ga je Povjerenstvo za katoličko-luteranski dijalog, koji datira iz 2017. godine kada je Dew slavio 500. obljetnicu reformacije s luteranima u svetištu u svojoj katedrali. Njegov najupečatljiviji dio dolazi na kraju pod "Pastoralne prakse". Poziva katolike i luterane da sudjeluju u službama u međusobnim "crkvama".

Mješoviti brakovi potiču se da dovedu svoje dijete na krštenje u Crkvu po svojem izboru. Na događaju mogu sudjelovati oba njihova župnika/svećenika.

Katolici i luterani se potiču da govore o krštenju "u kršćansku crkvu", "u kršćansku vjeru" ili "u Krista". Oni mogu reći da su kršteni u katoličkoj ili luteranskoj Crkvi, ali ih obeshrabruju da kažu da su kršteni katolici ili luterani.

Prema popisu stanovništva iz 2018. godine, na Novom Zelandu ima 470.000 katolika i 3.585 luterana.

Slike prikazuju kardinala Dewa s luteranskim biskupom Markom Whitfieldom 2017. godine, koji slavi reformaciju u katedrali Svetog Srca u Wellingtonu.

#newsFbaunudjnz