hu.news
1424

Müller bíboros szerint a Vatikán anti-mise dokumentuma "nagyon furcsa"

A vatikáni rendelet, amely megtiltja a magánmiséket a Szent Péter-bazilikában, "nagyon furcsa" - mondta Gerhard Müller bíboros az EWTN.com lapnak (március 18).

Müller számára a dokumentum megfogalmazása, amely szerint a misék "el vannak nyomva", nem hangzik "nagyon katolikusan". Azt is megjegyzi, hogy mindenki "társadalmi távolságtartásról" beszél, miközben a Vatikán a papokat koncelebrálásra kényszeríti.

Minden szinten - fegyelmi, liturgikus és teológiai - a levél nem tűnik "elég intelligensnek" ahhoz, hogy Müllert meggyőzze. Az aláírás és a protokoll szám hiánya azt jelzi számára, hogy a szerzőknek rossz volt a lelkiismeretük.

Azok a püspökök, akik "meg akarják áldani" a homoszexuális kapcsolatokat, Müller számára "más érdekeket" tárnak fel, mint "bizonyos vonzalmak, érzések". Ezek a püspökök "éjjel-nappal" a homoszexualitás körül járnak, és állandóan a szexuális örömökről beszélnek.

Szerinte nem lehet azt mondani, hogy "minden a szeretet", mert csak Isten parancsolatai fejezik ki Isten szeretetét: "A Szentlélekben élünk, és nem a test kívánságai szerint".

A német püspökök elnökének, Limburg püspökének Georg Bätzing homoszexualitás párti érvelésének semmi köze a katolikus teológiához és a Bibliához - mondta Müller, hozzátéve, hogy Antwerpen püspöke, Johan Bonny "szégyelli az evangéliumot és a katolikus tanítást", "el kell döntenie, hogy katolikus püspökként akarja-e folytatni vagy sem".

Müller kifejtette, hogy Ferenc pápának nincs hatalma megváltoztatni a homoszexualitásról szóló kinyilatkoztatást: "A pápa Krisztus helytartója, nem pedig Krisztus felettese".

#newsGfuawekfmg

00:47
francesco69
Nem furcsa, hanem gonosz.