hu.news
1424

Müller bíboros szerint a Vatikán anti-mise dokumentuma "nagyon furcsa"

A vatikáni rendelet, amely megtiltja a magánmiséket a Szent Péter-bazilikában, "nagyon furcsa" - mondta Gerhard Müller bíboros az EWTN.com lapnak (március 18). Müller számára a dokumentum …More
A vatikáni rendelet, amely megtiltja a magánmiséket a Szent Péter-bazilikában, "nagyon furcsa" - mondta Gerhard Müller bíboros az EWTN.com lapnak (március 18).
Müller számára a dokumentum megfogalmazása, amely szerint a misék "el vannak nyomva", nem hangzik "nagyon katolikusan". Azt is megjegyzi, hogy mindenki "társadalmi távolságtartásról" beszél, miközben a Vatikán a papokat koncelebrálásra kényszeríti.
Minden szinten - fegyelmi, liturgikus és teológiai - a levél nem tűnik "elég intelligensnek" ahhoz, hogy Müllert meggyőzze. Az aláírás és a protokoll szám hiánya azt jelzi számára, hogy a szerzőknek rossz volt a lelkiismeretük.
Azok a püspökök, akik "meg akarják áldani" a homoszexuális kapcsolatokat, Müller számára "más érdekeket" tárnak fel, mint "bizonyos vonzalmak, érzések". Ezek a püspökök "éjjel-nappal" a homoszexualitás körül járnak, és állandóan a szexuális örömökről beszélnek.
Szerinte nem lehet azt mondani, hogy "minden a szeretet", mert csak Isten parancsolatai fejezik ki …More
francesco69
Nem furcsa, hanem gonosz.