Clicks380
hu.news

Az okos alecki érsek azt javasolja, hogy akkor "áldják" meg a homoszexuálisokat, ha elhozzák "gyereküket" megkeresztelkedni

A homoszexuális "áldások" vatikáni elutasítása csak a házassági áldást érinti, amely nyilvánosan elismeri az egyesülést szentségként, a 72 éves brisbane-i érsek Mark Coleridge a Twitter.com-on (március 31) lekicsinyelte az elutasítást.

Coleridge "az igazságra" redukálja, hogy a házassági áldásnak pontos formája és funkciója van az egyházban.

Ezért "meg lehetne áldani például egy azonos nemű párt, akik egy gyermeket hoztak a keresztelőre vagy a szentmisén egy iskolába, ahová a gyermekük jár" anélkül, hogy "szentségi házassági áldást" adnának. Mivel a Novus Ordoban amúgy is minden megengedett, és bármilyen formula használható, Coleridge javaslata tiszta szemfényvesztés.

Sok egyesülés nem szentségi, de "ez nem jelenti azt, hogy értéktelenek, bűnösek vagy bármilyen áldáson túl vannak" - filozofál Coleridge. Ez igaz, de a homoszexuális kapcsolatokat éppen azért nem lehet megáldani, mert bűnösek.

Coleridge felteszi a kérdést, "vajon ebben vagy abban az egyesülésben látjuk-e a Szentlélek jeleit". Ezt a homoszexuális kapcsolatok esetében ki kell zárni, amennyiben a "Szentlélek" alatt ugyanazt a "Szentlelket" értjük, amelyet Krisztus és a Biblia is említ.

Kép: Mark Coleridge © Lawrence OP, CC BY-NC-ND, #newsThbvgtlaem