Clicks32
sl.news

Kako lepo! Škof gradi mošejo

51-letni škof Yola Stephen Mamza iz Nigerije gradi 86 stanovanjski kompleks, v katerem so vključene tudi cerkev, mošeja in šola.
Za punchng.com (11. aprila) je povedal, da bo kompleks že kmalu odprt.

Škofija Yola skrbi za begunce iz Boko Harama. V nekem trenutku je v cerkvenih prostorih živelo več kot 3000 ljudi. Večina se jih je vrnila domov, vendar je tam še vedno nastanjenih 86 družin - med njimi 10-12 muslimanskih družin. Zatorej se je Mamza odločil da zgradi kraj, kamor jih bo lahko preselili.

Denar za projekt prihaja iz agencije za pomoč nemškim škofom. Mamza priznava, da njegovi verniki ne mislijo, da je gradnja mošeje "dobra gesta", vendar odgovarja, da je zanj to "zgolj" gradnja mošeje, "kot smo zgradili cerkev za kristjane."

V Mamzini mošeji bodo prisotne poučevali o tem, da Kristus ni bil križan (Kur'an 4: 157), da ni Božji Sin in da so tisti, ki to verjamejo, prekleti (Kur'an 9:30) in tisti, ki verjamejo v Kristusovo božanstvo neverniki (Kur'an 5:17), da je verovanje v Trojico "presežek" (Kur'an 4: 171, 19:35) in da se je treba proti kristjanom, ki ne sprejemajo islama, boriti in jih podjarmiti (Kur'an 9:29).

#newsBvpafbirmq