hu.news
2604

Schneider püspök: II. János Pál pápa árnyékai

II. János Pál pápasága "vegyes" érzelmeket kelt. Szolgálata során rengeteg pozitív cselekedete, írása volt a kétértelműségek és tisztázatlan dolgok mellett - nyilatkozta Athanasius Schneider püspök a @cjm-mediának és a Gloria.tv-nek adott interjúban (lásd a mellékelt videót).

A beszélgetésben felidézte az 1990-es éveket, amikor Rómában a patrisztikából doktorált, arra az időszakra, amikor II. János Pál pápa megkezdte az úrvacsoraosztást a Szent Péter-bazilikában: "Ez a pillanat nagyon fájdalmas volt számomra".

Schneider családja Németországban élt, ahol akkoriban már javában zajlott a liturgikus hanyatlás. Édesanyja egyszer telefonon azt mondta neki:

"El vagyok borzadva attól, ami a plébániám templomában történik. Tudod, inkább visszamennék a Szovjetunióba, a földalatti egyház üldözésének idejébe, inkább maradnék egy évig pap nélkül, minthogy átéljem azt, ami itt történik".

#newsIlrhblcznc

21:14
charisma
"úrvacsoraosztás" - súlyos fordítói hiba, de nem szokjuk meg.
handing out Communion = Eucharisztia osztása, szentáldozás, áldoztatás.
Atosz80
A beszélgetésben felidézte az 1990-es éveket, amikor Rómában a patrisztikából doktorált, arra az időszakra, amikor II. János Pál pápa megkezdte az áldoztatást a Szent Péter-bazilikában: