hu.news
137

Nehéz teher, de együtt könnyebb

Régen volt olyan bonyolult a médium alapítás, mint most. Régen volt ennyire szükség független társadalmi hálózatra és független tájékoztatásra, mint most.

Az ok egyértelmű. Sötét felhők gyülekeznek a keleti horizonton. Nyugaton a félelem és a cenzúra terjed. A háborúban az információ, a kommunikáció és még a szórakozás is militarizálódik.

Az egyház példátlan és szomorú hanyatlás közepén van. A püspökök egymás ellen harcolnak. Még a központi kérdésekben is alig maradt közös pont az Egyházon belül, ahol két vallás áll egymással szemben. Csak egy közös címke tartja össze a feleket.

A Vatikán kiáll mindenért és semmiért. Szinte kapitulál e világ hatalmasai előtt. A liturgikus gyakorlat mélypontra jutott. Ugyanez igaz az egyházfegyelemre is.

Ezzel párhuzamosan nő a katolicizmus újjáéledése, a gyermeki vágyakozás Krisztus után, az igazság utáni szomjúság, ahogy azt a római rítus templomaiban vagy a Gloria.tv-n láthatjuk. A katolikus megújulás még mindig szerény ütemben halad, de erős és meggyőződéses. A Gloria.tv is ennek a részét képezi.

A nagyböjti adománygyűjtési célunk 50.000 €. Ezt a hatalmas összeget a jelenlegi helyzetben alig merjük leírni. Azoknak, akik anyagilag tudnak segíteni: kérjük, támogassák a Gloria.tv-t egy csekély összeggel:

Banki átutalással: AT67 6000 0102 1003 6488
Paypal/bankkártya: Kindful

Nagyon köszönjük!

"Tisztelet a Gloria.tv előtt" @Marina Lotto munkája

#newsSijpyvxyvp