hu.news
1463

Háború: Ferenc pápa kétlépcsős harca a Summorum Pontificum ellen

Ferenc pápa kétlépcsős leszámolást tervez XVI. Benedek Summorum Pontificum című motu propriójával szemben - számol be a Summorum-Pontificum.de (június 4). Az első csapás néhány héten belül …More
Ferenc pápa kétlépcsős leszámolást tervez XVI. Benedek Summorum Pontificum című motu propriójával szemben - számol be a Summorum-Pontificum.de (június 4).
Az első csapás néhány héten belül várható - a nyári szünet leple alatt - és az egyházmegyei papokat érinti. A cél őket liturgikusan alkalmatlanná kell tenni. Aki római misét akar celebrálni, az ki lesz szolgáltatva a szélsőséges püspököknek, és újra engedélyt kell kérnie tőlük.
A második csapás ősszel érkezik, és a régi rítusú közösségeket fogja érinteni. Kénytelenek lesznek képzésüket és lelkipásztori munkájukat a "második vatikáni zsinat irányelveihez" igazítani.
Az illetékes helynökökhöz intézett levélben követelik majd az egyházmegyés püspökökkel való teljes együttműködést. Ősszel Rómában lesz a vallási elöljárók találkozója, ahol további utasításokat adnak ki. Ezen a találkozón elrendelhetik a közösségek látogatását, hogy ellenőrizzék "a zsinat iránti hűségüket".
A Summorum-Pontificum.de azt írja, hogy az egyházmegyei és a szerzetes …More
Maria a Corde Jesu
Ez szörnyű! Mi lesz velünk?