Clicks144
hu.news

Marie Ferréol apáca: Ferenc pápa megerősítette az elbocsátást

Ferenc pápa elbocsátotta az 55 éves Marie Ferréol apácát (Sabine Baudin de la Valette) aki a Pontcallec-i régi rítusú domonkos apácák tagja volt, az elmúlt 34 évben is itt szolgált.

Úgy tűnik, Marie Ferréol apácának jó kapcsolatai vannak, hiszen elbocsátásának hírét az oligarchák LeMonde.fr című lapja tette közzé (június 23). A Pontcallec mintegy 100 apácája, ahol sok nemesi származású és értelmiségi is van, öt iskolát működtet Franciaországban. Marie Ferréol szakterülete a latin nyelv és a középkori történelem.

A LeMonde.fr szerint, amely általában félretájékoztat az egyházi ügyekben, Ferréol apácát egy másik apácával való teológiai nézeteltérés miatt bocsátották el, aki jó kapcsolatban áll Marc Ouellet kúriai bíborossal.

Egy áprilisi közleményben a Pontcallec apácái azt írták, hogy a döntés Ferréol apácának a közösségi élettel és az engedelmességgel kapcsolatos mélyen gyökerező nehézségeit tükrözi, de nem kérdőjelezi meg tanári érdemeit.

Cáfolatában a vádlott elmondta, hogy többször kérte, hogy tájékoztassák a konkrét tényekről, amelyeken a kirúgása alapult. Ezt "titoktartásra" hivatkozva megtagadták. Továbbá nem engedték meg neki, hogy megvédje magát a vádak ellen.

#newsEpwiriifnr