Clicks504
hu.news

Ferenc pápa a nácikhoz hasonlítja a helyzetet, hogy nagyobb bevándorlás legyen Ciprusban

Ferenc pápa Cipruson (december 3-án) megismételte a nem keresztények megtérítésének mellőzését és az illegális bevándorlós mantráit és üres szavait.

A nicosiai fő futballstadionban tartott misén Ferenc pápa felszólította a keresztényeket, hogy soha ne térítsenek: "Kérjük, hagyják abba a térítést. Az evangélium nem a prozelitizmusról szól, hanem a tanúságtételről, nem egy elítélő moralizmus, nem, hanem egy irgalom, amely átölel, nem egy felszínes jámborság, hanem megélt szeretet".

A Szent Kereszt-templomban a migránsokkal tartott ökumenikus imán Ferenc pápa azt mondta, hogy "Isten egy olyan békés világról álmodik, amelyben minden gyermeke testvérként él". Azt állította, hogy "amit a nácik, amit Sztálin" tett, "az ma is megtörténik, a szomszédos partokon. A rabszolgaság helyein".

Ferenc pápa a határokat biztosító "szögesdrótok" ellen polemizált: "Ez a gyűlölet háborúja, amely országokat oszt meg. Ezeket a szögesdrótokat azért helyezik ki, hogy távol tartsák a menekülteket". Mielőtt beengedték volna a Szent Kereszt-templomba, a migránsoknak fel kellett mutatniuk a zöld igazolványukat.

Ciprus vergődik, miközben megpróbálja kezelni a jelenlegi tömeges migrációt.

#newsBecszuylev